Marire Buze In Timisoara Cu Acid Hialuronic – Ghid Complet

Marire Buze In Timisoara Cu Acid Hialuronic – Ghid Complet

Astazi vorbim despre una dintre cele mai populare interventii dermato-estetice si anume procedura de marire buze in Timisoara. Deoarece este primordial ca pacientele mele sa fie informate si sa cunoasca fiecare aspect al procedurii de marire a buzelor inainte de a lua aceasta decizie am decis sa va pun la dispozitie un ghid complet impreuna cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari.

Nu uitati ca ma puteti contacta pentru orice alte informatii cat si pentru programari la Tel: 0726.416.321.

Marire Buze Timisoara – Acidul Hialuronic

In prezent substanta cea mai utilizata pentru procedura de marire a buzelor / augmentare este acidul hialuronic. Exista mai multe tipuri de fillere cu diferite proprietati ale acidului hialuronic (molecula diferita) in functie de efectul dorit, cat si de zona unde urmeaza a fi injectat (contur, buze) dar toate au in comun aceelasi tip de substanta regasita in mod normal in corpul uman. Da ati citit bine, acidul hialuronic este prezent in mod natural in corp si este o molecula ce are capacitatea de a retine de 1000 de ori greutatea sa in apa. Acesta este motivul pentru care il veti gasi in componenta unei game largi de produse destinate ingrijirii pielii.

 

In cazul cremelor sau balsamurilor de buze insa, trebuie stiut ca nu are capacitatea de a penetra in straturile adanci unde este cu adevarat nevoie de rehidratare. Unele branduri folosesc molecule de acid hialuronic cu greutate moleculara mica in incercarea de a amplifica penetrabilitatea, dar nu cu rezultate notabile. Singura solutie pentru marirea de buze este injectarea acestuia in profunzime unde va avea impactul cel mai notabil.

Deoarece acidul hialuronic este o molecula produsa de corpul omenesc (in cantitati progresiv diminuate odata cu inaintarea in varsta), este foarte bine tolerat dupa injectare si este degradat pe perioade variabile dependente de metabolismul fiecarui pacient in decurs de luni chiar ani. Nu este in niciun caz permanent (aspect extrem de important deoarece toate metodele alternative de marire a buzelor cu substante permanete au riscuri majore de efecte adverse- riscurile injectarii acidului hialuronic pentru marire a buzelor comparat cu gelurile bazate pe silicon sunt incomparabile). Acidul hialurinc este folosit de zeci de ani cu cea mai mare eficienta si tolerabilitate, si risc extrem de mic de efecte adverse majore.

Pentru mai multe detalii privind siguranta, satisfactia pacientelor si rata foarte mica a efectelor adverse va pun la dispozitie un studiu foarte amplu ce poate fi gasit aici.

Utilizarile Acidului Hialuronic

Acidul hialuronic poate fi folosit in cadrul procedurii de marire buze pentru:

 • Forma
 • Structura
 • Volum

Efectele de obicei dureaza intre 6 si 12 luni, dupa aceasta perioada se recomanda o sedinta suplimentare de injectare.

Tipuri De Fillere Bazate Pe Acid Hialuronic

Exista o multitudine de produse bazate pe acid hialuronic pe piata, disponibile evident doar cadrelor medicale specializate. Desi contin aceeasi substanta nu sunt tocmai identice iar diferentele apar la puritatea acidului hialuronic, greutatea moleculara, metoda de productie, combinatia sau nu substante anestezice precum lidocaina.

Tin sa mentionez ca in cadrul cabinetului folosesc doar produse premium cu eficienta si siguranta bazata pe numeroase studii clinice, cu riscul cel mai scazut de efecte adverse. Nu lucrez cu branduri care desi sunt mai “ieftine” au un risc crescut de efecte adverse precum granuloamele. Satisfactia pacientelor mele, siguranta cat si rezultatul optim sunt singurele criterii in baza carora imi aleg produsele folosite. Toate aceaste produse sunt sterile, apirogene si fiziologice ceea ce le confera un profil optim de siguranta.

 

*Gama produselor disponibile nu este limitata la imaginea de mai sus ea fiind doar cu titlu de prezentare.

Marire Buze Timisoara – Beneficiile Procedurii

 • Odata injectat, acidul hialurinic va remodela, rehidrata tesutul si va juca un rol de suport pentru buzele dumnneavoastra.
 • Controlul volumului buzelor. Cantitatea de substanta injectate poate fi controlata foarte precis iar forma si volumul dorit poate fi atins foarte usor de un medic experimentat.
 • Tratamentul este sigur iar rezultele se vad imediat.
 • Rezultate pentru o perioada destul de lunga. Majoritatea persoanelor nu au nevoie de injectari suplimentare decat dupa inca 6-12 luni. In cazul injectarilor ulterioare insa, efectul va fi unul mai prelungit, rata de metabolizare a acidului hialuronic scazand treptat.
 • Se atenueaza ridurile periorale de asemenea.
 • Risc extrem de mic de reactii alergice la substanta. Deoarece substanta folosita este prezenta in corp, iar tehnologia de productie este una foarte avansata, personal inca nu am intalnit reactii alergice la fillere.
 • Plan de injectare gradat. In unele cazuri mai multe sedinte de tratament sunt necesare pentru volumul si forma dorita.

Marire Buze – Este Aceasta Procedura Potrivita Pentru Tine?

Pentru a va raspunde la aceastra intrebare mai intai trebuie sa va intrebati de ce vreti sa va modificati aspectul buzelor. Fie ca este vorba de o asimetrie la nivelul buzelor ori doriti mai mult volum sau o forma anume, trebuie stiut ca efectul acidului hialuric dureaza intre sase si doisprezece luni.

Ceea ce este cel mai important este sa aveti asteptari realiste privind interventia de marire a buzelor.  Imi incurajez toate pacientele ce doresc buze cu un aspect mai “hidratat”, nu foarte evident ori pe cele ce prezinta asimetrii vizibile sa isi efectueze procedura.

Nu efectuez interventii in cazul in care nu consider ca rezultatul va fi unul estetic si de bun gust – nu foloesc mai mult de 1ml de substanta indiferent de dorintele unor paciente iar motivul este unul foarte simplu – reclama mea ca doctor dermatolog esti chiar tu!

Efecte Adverse Marire Buze Timisoara

Inainte sa va decideti ca va doriti buze mai pline ori buze cu o forma mai atragatoare, trebuie sa stiti ca desi rare si in majoritatea cazurilor usoare, pot aparea urmatoarele efecte adverse:

 • Sangerare la nivelul injectarii (deoarece se folosesc ace foarte subtiri, sangerarea este in cele mai multe cazuri oprita plin aplicare de presiune 1-2 minute). Riscul sangerarii este mai mare daca sunteti in perioada menstruala ori in cazul adiministrarii anumitor medicamente precum aspirina. Inainte de injectare imi informez insa toate pacientele privind medicatia acceptata preinjectare.
 • Inrosire si invinetire. Efect advers comun tuturor injectarilor fie ca este vorba de fillere ori vaccinuri. Roseata si invinetirea vor disparea in decurs de cateva zile dupa aplicare de gheata local.
 • Durere. Pragul dureros al fiecarei paciente este diferit. Unele paciente descriu procedura de injectare ca pe un usor discomfort in timp ce unele paciente sustin ca nu au simtit deloc discomfort ori durere. Folosesc dubla anestezie locala (crema) + anestezie mucoasa cat si un dispozitiv unic  in Timisoara de anestezie vibratorie (Vibrata) pentru o experienta cat mai placuta. Aceasta combinatie de anestezie locala si vibratorie face procedura practic nedureroasa pentru unele paciente.

Contraindicatii Marire Buze

Desi nu exista foarte multe contraindicatii in cazul acestui tip de procedura dermatoestetica, in cadrul unor patologii nu este recomandata injectarea:

 • Diabet zaharat
 • Lupus (boala autoimuna destul de rara)
 • Probleme de coagulare a sangelui
 • Infectii active cu virusul Herpes Simplex (herpesul buzelor)

Este de asemenea recomandat ca marirea buzelor sa nu fie efectuata in perioada menstruala deoarece riscul de sangerare este mai mare iar pragul dureros al pacientelor este uneori mai scazut in aceasta perioada.

Marire Buze Timisoara – Cum decurge interventia?

 

Inainte de orice interventie imi invit pacientele la un consult dermatoestetic gratuit. In cadrul consultului obisnuiesc sa imi informez pacientele privind toate aspectele procedurii ce urmeaza sa fie efectuate. Va prezint ideeile cheie mai jos:

 • Stabilirea rezultatul dorit de pacienta
 • Recomandari privind forma si volumul individualizat fiecarei paciente.
 • Recomandarea intreruperii medicatiei nerecomandate preinjectare precum antiinflamatoarele nesteroidiene (acid acetilsalicilc, ibuprofen, ketonal , diclofenac, coxibi).
 • Evitarea fumatului cu 2 ore inainte de injectare.
 • Evitarea efectuarii de exercitii fizice intense inainte de injectare
 • Evitarea expunerii la soare (plaja) cu 24h inainte de interventie mai ales la nivelul fetei.

Marirea Buzelor propriu-zisa

 1. Se incepe cu indepartarea a rujului si a produselor cosmetice de la nivelul buzelor folosind solutie micelara.
 2. Se dezinfecteaza buzele
 3. Se aplica crema anestezica la nivelul buzelor ce contine 2 substante anestezice lidocaina 2,5% si prilocaina 2,5% cu proprietati superioare altor preparate. Se mentine crema la nivelul buzelor aproximativ 15 minute. Pacienta este testata cu un stimul dureros pentru verificarea instalarii anesteziei locale complete.
 4. Se aplica anestezie suplimentara la nivelul mucoaselor (pe interiorul buzei superioare si inferioare) folosind Lidocain spray 10% pentru un confort sporit.
 5. Se dezinfecteaza buzele
 6. Se incepe injectarea propriu-zisa aproximativ 5 minute sub anestezie vibratorie folosind un dispozitiv unic in Timisoara – Vibrata. Datorita acestui dispozitiv cat si a tehnicii de anestezie locala descrisa mai sus foarte multe paciente nu simt durere pe parcursul intervetiei de marire a buzelor. Un studiu foarte interesant privind eficienta anesteziei vibratorie ca metoda neinvaziva pe parcursul interventiilor dermatologice puteti gasi aici.

 

Recomandari dupa procedura de injectare

Pentru un ghid complet privind pasii de urmat dupa procedura de marire a buzelor va invit sa cititi articolul dedicat ce poate fi gasit in cadrul acestui website : INJECTAREA CU ACID HIALURONIC – RECOMANDARI DUPA TRATAMENT

Marire Buze Galerie Imagini Inainte Si Dupa

Galeria completa cu imagini inaite si dupa procedura poate fi gasita aici.

Pentru orice alte informatii privind aceasta procedura, pentru programari la un consult estetic gratuit in Timisoara ma pueti contacta la Tel 0726.416.321.