Secretul Din Spatele Mastilor Faciale

Secretul Din Spatele Mastilor Faciale

Pe toate retelele de socializare, la televizor sau in reviste in fiecare zi o celebritate dezvaluie un alt brand sau o reteta de masca faciala care “iti va schimba viata”. Pana la urma cine nu doreste ca punctele negre si comedoanele sa dispara ca prin minune in cateva minute. Au vreun efect insa aceste masti? Pe scurt, unele intr-o anumita masura, altele deloc.

Ce tipuri de masti functioneaza cu adevarat?

Mastile faciale sunt destinate deschiderii porilor, exfolierea stratului superficial al pielii si reducerii efectelor acneii. Intr-o anumita masura unele masti pentru ten gras pot prezenta beneficii reale. In continuare vom descrie cele mai populare 3 tipuri de masti pentru ca pe viitor sa o puteti alege doar pe cea folositoare.

Masti pe baza de acid salicilic/ acid lactic

Mastile pe baza de acizi slabi exfolieaza stratul superficial al pielii si desfunda intr-o anumita masura porii. Pe masura ce porii se dilata puteti observa o usoara imbunatatire a efectelor acneei. In plus, daca utilizati deja creme pe baza de prescriptie medicala pentru problemele tenului dumneavoastra, mastile pe baza de acid salicilic si acid lactic deschid porii si permit substantelor active sa penetreze mai adanc si mai eficient.

Nu va recomand.

Alte produse deschid porii mai eficient decat o masca salicilica sau pe baza de acid lactic. Produsele pe baza de retata sau dermato-cosmeticele sunt mult mai eficiente decat aceste masti. Optati pentru produse care deschid mai mult porii decat sa va irositi timpul si banii pe aceste masti

Masti bazate pe sulf

Sulful este unul din ingredientele preferate pentru ingrijirea pielii pentru ca are capacitatea de a reduce inflamatia. Este deja un veterean pentru orice dermatolog care doreste sa reduca inflamatia usoara spre moderata. Tenul gras cuplat cu bacteriile ce intretin acneea pot duce la inflamatii semnificative. Cand aplicati o masca pe baza de sulf este bine sa o lasati sa actioneze minim 20-30 minute. In acest timp, suflul, reduce numarul de bacterii cauzatoare de acnee. Din pacate, nu are capacitatea de a penetra destul de adanc pentru a le elimina in totalitate.

O puteti incerca.

Daca sunteti in cautare de o masca faciala pentru acnee cuplata cu inflamatie usoara, puteti incerca o masca pe baza de sulf. Chiar daca nu este cel mai potent antiinflamator, suflul va determina o imbunatatire a aspectului tenului dumneavoastra.

Masti din diferite plante

Mastile din plante nu contin ingrediente active, in schimb, ele folosesc ingrediente cum ar fi rodia, extractul de sfecla, coaja de salcie, zaharul negru, bambus ori carbune. Aceste masti pot determina o senzatie de catifelare a fetei dupa aplicare dar in cele mai multe cazuri nu au efecte antiinflamatoare. Unele masti naturale pot determina chair aparitia unei sensibilizari datorita continutului crescut de alergeni.

Nu va recomand.

Mastile pe baza de plante desi lasa o senzatie placuta dupa aplicare nu au efecte impotriva inflamatiei si nici nu afecteaza in vreun fel bacteriile responsabile de aparitia acneei. In plus va puteti alege cu o sensibilizare si o eruptie de tip alergic care poate sa arate mai rau decat problema initiala. Sigur, sunt ieftine dar obtineti ceea ce platiti – sunt in majoritatea cazurilor ineficiente